5 Haziran 2009 Cuma

Karamsar olmak için çok geç!


Ntv'de yayınlanan Home (Yuva) belgeselini soluksuz ve gözyaşlarıyla izledim. Umarım siz de izleyebilmişsinizdir. Muhteşemdi!


Ama bir çok gerçek tokat gibiydi. Üreyen, çoğalan, tüketen, savurgan insan....Hep daha fazlasını, daha fazlasını isteyen doyumsuz insan....Dünyamız artık 9 milyar insanın yükünü daha fazla taşıyamıyor. Onca cömertliğine rağmen dünyamıza yaptıklarımız ona işkence gibi. . .


Dünyanın 40 milyar yılda ürettiği rezervlerini son 60 yılda hızla tükettiğimizi biliyor muydunuz? Her hareketimizle capcanlı, yaşayan, yaşattıran, güzel planetimizi yokediyoruz. İstesek de istemesek de hepimizin bu yokoluşda dolaylı dolaysız katkısı var.


Neden, nasıl diye soruyorsanız bu belgeseli mutlaka ama mutlaka izlemelisiniz. Ne zaman tekrarı olacak ve ne zaman yayınlanacak henüz bilmiyorum ama öğrenir öğrenmez burada tekrar yazacağım.


Hala geç kalmış değiliz. Zaten karamsar olmamız için çok geç. Öyle diyor belgesel. Bir insan bile tek başına duvarları yıkabilir. Bir kişi bile olsanız bu yokoluşa dur diyebilirsiniz. Nasıl mı?

Daha az tüketerek

Neyi mi?

Kağıdı, poşeti, suyu, elektiriği, benzini, eti, onu, bunu, şunu....


"YUVA" şöyle bitiyor:


Artık taşın altına elimizi koyma sırası bizde, Dünyanın bize verecekleri artık çok kısıtlı. Birlik olma vakti. Önemli olan kaybedilenler değil, geride kalanlar. Çözümler elimizin altında. Değişmek için gerekli güce sahibiz. Öyleyse ne bekliyoruz?



3 yorum:

TURİZM VE EĞİTİM dedi ki...

http://www.bugday.org/article.php?ID=3118

BURADAN DA PLASTİK SU ŞİŞELERİNİN KANSEROJEN ETKİLERİNİ GÖREBİLİRSİNİZ BEN İLAVETEN DİYORUM Kİ BENZİN TÜREVİ VE KENDİSİ NE VARSA TÜM ÜRÜNLERİNE ,KARŞI DURMALIYIZ.
ÖRNEĞİN BENZİN TÜKETEN TÜM ARAÇLARI( UÇAK )DAHİL PROTESTO ETMELİYİZ !!

Sevgi Küçük dedi ki...

ne kadar güzel anlatmışsın. bende aynı şekliyle izledim.
buradan TC de olan gelişmeleri izlerken çok üzüldüğüm anlar kadar beni sevindiren şeylerde oluyor. reklamlarda bir süpermarketin 1.6 tlye sattığı çantaları eskidikleri ya da yırtıldıkları takdirde ücretsiz yenisi ile değiştireceğini görmek o kadar mutlu etti ki beni! zaten 1.6 nedir ki? ama bu davranış insanlara "bahane" bırakmıyor!
yazını okumadan önce bloguma gadget eklemeye karar vermiştim. ben dünyayı seçtim! :)
sevgiler

nuray topcu dedi ki...

bende kesinlikle taşın altına elini koyanlardan olmak için çabalıyorum.nedensa bez torba olayına giremedim.pazar yada marketlerden gelen poşetleri tekrar pazar arabama koyuyorum,en azından bir süre artı bir poşet sokmamaya çalışıyorum.alışkanlıklar var tabi.tüm aldıklarım birbirine karışacak diye.bu olayın kolaylıklarını,pratik yollarını anlatırsanız sevinirim.10 yıldır çöpe pil atmıyorum,çocukların demir arabaları,cdler dahil.inşallah sizin gibiler çoğalır.

Yorum Gönder